travel

Een dag in NYC: Central Park

June 1, 2017
Central Park New York

24 uur in New York

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen groot USA fan. Veel liever vlieg ik richting Azië of Zuid-Amerika. Waarvan het continent Azië op dit moment mijn voorkeur heeft vanwege de veiligheid. Er zijn echter ook een heleboel collega’s die bijna het hele jaar door alleen maar op Amerika vliegen omdat zij juist weer dit land geweldig vinden. Dus voor ieder wat wils! Toch moet ik heel eerlijk toegeven dat mijn hart een sprongetje maakte toen ineens geheel onverwacht New York op mijn rooster verscheen!

Beroep stewardess

Ik was al 2 keer eerder in New York geweest, waarvan de laatste keer dik 5 jaar geleden. Toen heb ik alle hoogtepunten van deze grote stad bezichtigd. Helaas had ik toen geen tijd om Central Park te bezoeken. En dat is nou juist het mooie van het beroep van stewardess: je komt altijd ergens terug! En ditmaal dus om Central Park eens goed te onderzoeken.

Koud en nat Central Park

mooie brug Central ParkHelaas waren er in New York, zoals in Nederland afgelopen weekend, geen tropische temperaturen. Het was fris, zo rond de 18 graden, met af en toe een flinke regenbui. Geen optimale omstandigheden om Central Park te bezoeken. Maar omdat ik maar 1 dag had, heb ik toch maar een fietstour door het park geboekt. Heerlijk vind ik het om onder begeleiding van een gids nieuwe steden te ontdekken. Zo kom je een heleboel meer te weten en te zien als wanneer je zonder gids op pad gaat. Ook deze fietstocht door Central Park was dus geen teleurstelling. Twee uur lang heb ik door het park gefietst met veel bewondering (en af en toe een regenbui op mijn kop).

Hollywood in Central Park

Boulevard Central ParkHet grappige van dit park is dat, ook al ben je er nog nooit geweest, alles toch heel bekend voorkomt. Dit komt omdat eindeloos veel Hollywood films hier zijn opgenomen. Hierbij werd bij de fietstour ook veel bij stilgestaan. Central Park is overigens in zijn geheel door de mens aangelegd. Alle bomen en struiken zijn daar geplant. Volgens de gids zijn alleen de rotsen, die je overal in het park tegenkomt, deel van het originele stuk natuur (Central Park was vroeger namelijk een moeras). Dit maakt het park echter niet minder bijzonder. Prachtig vind ik die vele wolkenkrabbers die in de verte boven de bomen uitkomen, de weerspiegeling van de skyline en de bomen op het meer, de vele schattige bruggetjes die over het water zijn gebouwd, en de ‘off the beaten track’ paden waar de natuur zo dicht op elkaar is beplant zodat je geen idee hebt dat je je in een megastad bevindt!

Cappuccino in een soepkom

Kortom, ik had de hele dag in Central kunnen rondstruinen. Helaas was ik na de fietstocht zo doorweekt en koud dat ik het eerstvolgende café ben ingedoken om op te drogen en op te warmen onder het genot van een grote kop cappuccino (die ik overigens in een SOEPKOM!!! geserveerd kreeg). De rest van de dag ben ik lekker droog een museum ingedoken. Ach, ik kom vast nog weleens een keer in New York!

Skyline New York vanuit central park

Prachtig vind ik de wolkenkrabbers die achter de bomen vandaan komen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply