travel

48 uur in China: Panda’s en People’s park in Chengdu

June 12, 2017
Chinese brug in Chengdu

Panda gekte

Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen fan is van de schattige Pandaberen. In China zijn ze al jaren de nationale teddybeer, maar sinds de 2 Panda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands dierenpark zijn neergestreken, is er zelfs in Nederland geen houden meer aan! En laat deze twee panda’s nou net uit Chengdu komen en ik deze bestemming op mijn werkrooster hebben staan. Tijd voor een bezoekje aan het Giant Panda Breeding Research Base in Chengdu!

Pandadierentuin

etende pandaHelaas viel de Panda Research Base voor mij een beetje tegen. Het is net een grote pandadierentuin met massa’s toeristen. Wij waren er om 9 uur ’s ochtends op een doordeweekse dag en het krioelde er van de mensen. Allemaal om de schattige panda’s in gevangenschap te bewonderen. Er was zelfs een rij om langs de couveuse van de nieuwste babypanda te lopen, waar iedereen hun smartphone tevoorschijn haalde om een foto te maken. Ik word hier een beetje droevig van. Het park zelf zag er echter goed verzorgt uit. Je bevond je als het ware in een groot bamboebos (volgens mij heb ik niets anders als bamboe in het park zien groeien, wat ik wel heel gaaf vond).

Sociaal People’s Park

Mijn hoogtepunt in Chengdu waren dus niet de reuzenpanda’s. Waar ik veel gelukkiger wan werd was People’s park in het centrum van deze megastad. Ondanks dat het hier ook erg druk was heb ik mij geen moment daaraan geërgerd. Het waren namelijk vooral lokale mensen en geen toeristengroepen. Toen ik het park binnenliep werd ik verrast met traditionele Chinese muziek en dansenden paren. Heerlijk om vanaf een afstandje deze danskunsten te bewonderen. Wat mij opviel is dat dit park vooral gebruikt wordt voor sociale bezigheden. Zo werden er overal door het park veel kaart- en bordspellen gespeeld, en beide theehuizen zaten helemaal vol met giebelende mensen (en dat voor op een donderdagmiddag)!

bonsaibomen op tafeltjes

Bonsaibomen in People Park, Chengdu.

Inspirerend park

Zelf ben ik niet zo sociaal bezig geweest in het park. Daarvoor is mijn chinees veel te slecht. Ik heb vooral genoten van de omgeving om mij heen. Elk park is weer anders. Niet alleen de flora en fauna maar ook de indeling. Wat ik zo bijzonder vond aan dit park is dat elk deel omheind is met een traditioneel

Doorkijkmuur

Doorkijkmuur

Chinese muur. In zo’n muur zitten doorkijk gaten zodat je in een andere tuin gedeelte kan gluren. Erg leuk, en erg inspirerend voor mijn toekomstige tuin! Ook de Chinese architectuur vond ik heel mooi. Door het park heen staan prachtige pagodas en de bruggetjes over het meer zien er weer heel anders uit als toen ik in Central Park, New York was! Ook was er een grote bonsai tuin. In de toekomst wil ik mij meer gaan verdiepen in deze vorm van tuinkunst. Er schijnen heuse wedstrijden te bestaan wie de mooiste bonsai heeft gesnoeid! Een superleuke uitdaging.

Thee uit eigen moestuin

Maar voor nu hou ik het nog even bij mijn eigen pottenterras. Ik loop nog tegen te veel dingen aan, en leer nog elke dag bij als het gaat om tuinieren. En hoezeer ik ook van de thee in de theetuin in Chengdu heb genoten, er gaat niets boven verse thee uit eigen moestuin! Proost!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply