DIY, moestuin

DIY: mini-kas voor binnen

March 21, 2017
DIY Tomaten mini-kas uit plastic wortel en rucula bakjes

Vroege moestuinpret

Zaai jij ook binnen voor? Ik wel want dan begint de moestuinpret al veel eerder! Sommige zaden moeten zelfs binnen voorgezaaid worden omdat ze anders te laat beginnen met groeien en het in het najaar dan alweer te koud wordt voordat de vruchten rijp worden. Als ik niet hoef te werken sta ik elke dag bij mijn raamkozijn te checken of de plantjes gegroeid zijn. Gek wordt mijn man daarvan. Soms is het maar beter als ik weer een week weg ben, want dan zie je echt duidelijk verschil als ik terug kom. Mits mijn man ze natuurlijk niet te veel of te weinig water heeft gegeven- dit is vaak een strijdpunt in onze relatie haha. Het is namelijk niet de eerste keer dat er plantjes zijn overleden na mijn terugkomst…

Geld besparen

Nog iets waar ik heel blij van word is het besparen van geld. Als ik iets kan hergebruiken of zelf iets in elkaar kan timmeren in plaats van iets nieuws te kopen, doe ik dat. Zo kwam ik ook op het idee om mijn eigen moestuinkasjes voor binnen te maken. Als wij wortels hier in de supermarkt kopen zit dit in een wit plastic bakje. De rucola zit hier in een zwart plastic bakje. Deze twee bakjes passen perfect op elkaar: en voilà men heeft een mini-moestuinkas! Ben er best trots op al zeg ik het zelf.

Milieubewust

Natuurlijk is het veel beter om je groente en fruit niet plastic verpakking te kopen. Helaas doen ze daar bij mij in de buurtsuper niet aan. Echt zo zonde want plastic is zo slecht voor het milieu! Ik heb geen auto dus de markt is voor mij ook geen optie want die is te ver weg. Daarom vind ik het fijn dat ik een deel van mijn plastic afval op deze manier kan hergebruiken voor de moestuin. Uiteindelijk is het natuurlijk mijn doel om voor een groot deel zelfvoorzienend te worden. Dat mijn eten uit mijn eigen tuin komt zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Alles lekker vers en zonder PLASTIC!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply