moestuin

Eerste aardbeien van dit jaar!

June 2, 2017
aardbeien vogelvraat

Aardbeientijd

Mijn man heeft altijd mazzel. Hij is altijd degene die de eerste aardbeien mag oogsten en proeven. Op de een of andere manier zit ik voor werk altijd in het buitenland wanneer de tijd rijp daarvoor is. Zo ook afgelopen weekend, toen ik in New York zat. Toen stuurde hij mij bovenstaande foto. Helaas hadden de vogels de rijpe aardbeien voor mijn man ontdekt. Die hadden namelijk al een aantal happen uit de aardbeien genomen. Jammer maar niks aan te doen. Eerlijk delen we alles met de natuur (of in de toekomst misschien toch maar niet, en spannen we een net)!

Aardbeienrassen

eerste aardbeienOngeveer 2,5 jaar geleden heb ik biologische aardbeien via het internet besteld. Die zijn toen per post verstuurd. Ik had er een beetje een hard hoofd in of ze het wel zouden overleven. Maar niks is minder waar! Dit is nu het derde seizoen dat we van deze aardbeienplanten kunnen oogsten. En dit jaar is veruit het beste jaar met de meeste aardbeien. We hebben 4 lange bakken op ons terras staan met de volgende rassen: Vima Santa, Florence, Honeoye en Korona. Waarvan Korona mijn favoriet is omdat deze de grootste en zoetste aardbeien geeft. Heerlijk!

Handige man

Wat ben ik blij met mijn man. Hij is erg handig. En gelukkig maakt hij ook alles af waar hij aan begint (nou meestal dan). Ik denk niet dat ik hem ooit voor het programma ‘Help mijn man is klusser’ hoef op de geven. Zo heeft hij een aantal jaar geleden voor mijn aardbeienbakken hoge standaards gemaakt zodat ik meer plek op het terras kreeg om eventueel andere groenten aan te bouwen. Wat ik zo leuk aan deze aardbeienstandaards vind is dat ze een dynamisch hoogteverschil creëren op het terras, maar ook dat ik er makkelijker bij kan! Bovendien lijken de aardbeienplanten op hoogte supertevreden, en omdat de aardbeien over de rand in de lucht hangen rotten ze niet. Kortom, prima actie van mijn man!

aardbeien standaards

Zelf gemaakte aardbeien standaard

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply