moestuin

Mijn 2m2 mini-moestuin

March 15, 2017
foto van de 2m2 mini-moestuin

Mini-moestuin

Ik heb een mini-moestuin tot mijn beschikking. Wat was ik hier blij mij toen we hier kwamen wonen. Kon ik eindelijk mijn AH-moestuintjes uitproberen. Voorheen woonde ik namelijk in een stadsappartement zonder buitenruimte. Helaas was mijn moestuin oogst tov mijn oogst uit mijn potten op het terras de afgelopen 2 jaren geen succes. Zo bleef bijvoorbeeld mijn courgetteplant erg klein en heb maar 1 courgette kunnen oogsten terwijl mijn courgette in pot 3 keer zo groot was met 10 keer zoveel courgetten!

Onvruchtbare grond misschien?

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn waarom mijn groenten het in de mini-moestuin niet zo goed doen. Maar ik heb het vermoeden dat de grond uitgeput is. Ook heb ik het verdacht dat er muizen zitten. Er zitten namelijk een aantal kleine gaten in de grond. Alhoewel het het afgelopen jaar geen vraatschade aan de groenten gaf. Natuurlijk groeien de planten in potten sneller omdat daarin de grond sneller opwarmt maar volgens mij mag het met de uiteindelijke oogst niet zoveel uitmaken.

Mest en Compost

De afgelopen 2 jaren heb ik geen mest of compost gebruikt. Dit omdat ik nog een beginnende tuinder ben, en eigenlijk niet zo goed weet wat ik ermee aan moet. Als soort van experiment wil ik het eerst met juicepulp proberen. Dit heb ik de afgelopen paar weken in de aarde gestopt. Zie mijn vorige blogpost. Ik heb vandaag spinazie gezaaid en hoop dat hij het op de juicepulp goed gaat doen. Zo niet, dan ga ik in de toekomst maar eens experimenteren met mest en compost uit de winkel.

Onkruid wieden

Zo echt respect voor de mensen met een grote moestuin! Ik heb pijn in mijn rug van het onkruid wieden op mijn 2m2 moestuin! Gelukkig hoef ik de potten op het terras niet van onkruid te ontzien. Gewoon lekker nieuwe vruchtbare potgrond! Maar goed, er zijn vast trucjes om het wieden in de tuin wat soepeler te laten verlopen. Daar ga ik mij de volgende keer even over inlezen.

Spinazie in lijnen

Afgelopen jaar had ik kers breedwerpig gezaaid. Dit was helaas geen succes omdat het moeilijk is om het onkruid er tussenuit te trekken zonder het nieuwe zaaisel te beschadigen. Daarom heb ik het dit jaar anders gedaan. Ik heb spinazie in lijnen gezaaid. Zo kan ik het onkruid gemakkelijk tussen de rijen uit trekken en ook mijn juicepulp in de grond stoppen voor voeding. Ik heb dit jaar voor spinazie gekozen omdat deze goed tegen de kou kan en ook in schaduw goed groeit. Op dit moment krijgt mijn moestuin nog niet zoveel directe zon omdat de zon nog te laag staat. Ik ben overigens heel benieuwd of de spinazie het goed gaat doen op de juicepulp! Zie hier het resultaat!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply