travel

Mijn mooiste ‘groene’ reizen: een top 3

July 16, 2017
foto bij Iguazu

Ik hou van reizen! Reizen verbreedt je horizon! Nieuwe culturen ontdekken, heerlijke nieuwe gerechten uitproberen, en andere plekjes op deze aardbol verkennen. Reizen verrijkt je leven. Ik reis niet alleen veel voor mijn werk (ben namelijk stewardess), maar ook veel in mijn vrije tijd. Ik heb dan ook al veel plekjes op deze aardbol mogen ontdekken:

Argentinië, Australië, Bahama’s, Belize, Botswana, Brazilië, Canada, China, Cuba, Denemarken, Duitsland, Ecuador, Egypte, Estland, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Ierland, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Jamaica, Kazachstan, Koeweit, Luxemburg, Maleisië, Mauritius, Mexico, Namibië, Nigeria, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Singapore, Spanje, Suriname, Taiwan, Thailand, Trinidad Tobago, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

Niet in elk land ben ik even bekend. In Iran heb ik bijvoorbeeld alleen Teheran bezocht. En in Indonesië heb ik alleen het eiland Sumatra tot nu toe gezien. Desalniettemin denk ik dat ik een goede indruk heb gekregen van wat er allemaal voor moois te zien is op deze wereldbol. Ik ben gek op groen: op bomen, struiken, planten, grassen en bloemen. Ik hou van groene landschappen, dus ‘nationale’ parken, bossen en jungle, daar word ik blij van. Daarom zullen er geen verlaten droomstranden, grotten en kale rotspartijen voorkomen in mijn top 3. Het gaat hier echt om stukken GROENE natuur die heel veel indruk op mij hebben gemaakt. ENJOY!

1.       Batad, Filipijnen

Prachtige rijstvelden Filipijnen

Heerlijk wandelen door de rijstplantages!

Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Batad staat bij mij echt stipt op nummer een! Wat een mooie omgeving, en wat kan je daar prachtig wandelen! Ik heb al veel rijstplantages gezien, maar de omgeving van Banaue is echt spectaculair! Dit is de lange busreis vanuit hoofdstad Manila meer dan waard!

2.       Iguazu, Brazilië

De Niagra Falls in Canada/Amerika en de Victoria Falls in Zimbabwe/Zambia (beiden met eigen ogen mogen bewonderen) vallen bij de Iguazu watervallen in Brazilië/Argentinië in het niet. Wat een prachtige omgeving! Slaap een nacht in het Belmond Hotel en wandel ’s ochtends voordat het park opengaat en er massa’s toeristen komen, langs de watervallen (het is het geld meer dan waard!!!). Dan heb je de Iguazu watervallen helemaal voor jezelf en met een beetje geluk zie je inheemse dieren (wij zagen toekans in de vroege morgen)!

Coati voor de Iguazu watervallen

Deze lieve Coati wilde even voor de Iguazi watervallen poseren!

3.       Awarradam, Suriname

Slapen in een comfortabel hutje in de jungle. Wat was dit een fantastische ervaring. Awarradam is ongeveer 45 minuten vliegen vanaf Paramaribo. Als je daar aankomt waan je je in een andere wereld. Heerlijk al die rust en natuur om je heen en weg van al die drukte! Met een klein groepje verken je de jungle per voet, maar ook per boot!

Jungle in Awarradam

Uitzicht op de Jungle vanuit ons hutje in Awarradam

Andere mooie groene bestemmingen

Zo dit was dan mijn top drie! Zijn jullie hier ook weleens geweest? En wat vonden jullie ervan? Zijn er nog andere groene plekken op deze aardbol die veel indruk op jullie hebben gemaakt? Ik zou zelf nog heel graag een keer naar Machu Picchu in Peru willen, en dan de Inca trail willen doen. Dit moet echt supermooi zijn! Ach wie weet, misschien volgend jaar!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Andreas August 1, 2017 at 6:09 pm

    Iguazu is the best:)

  • Leave a Reply