travel

Moakong: een groene oase in Taipei

May 1, 2017
Uitzicht Taipei skyline

Regenachtig Taiwan

Het regent altijd als ik in Taipei ben. Dit hoor ik mijn collega’s heel vaak zeggen als we het over Taiwan hebben. Taipei is de hoofdstad van Taiwan met 2,7 miljoen inwoners. Dat het altijd regent in Taipei klopt natuurlijk niet helemaal. Ik vlieg zelf regelmatig op Taipei en ik heb, op één uitzondering na, altijd goed weer gehad. En met goed weer bedoel ik dat het niet de héle dag regent. Want met een goede paraplu op zak maakt zo een regenbui tussendoor helemaal niks uit. Fijn juist. Zo koelt het buiten een beetje af en kan je in een theehuis even van de dag bijkomen. Ook niet geheel onbelangrijk: Taiwan is groen! Heel groen. Een ode dus aan de regen.

Idyllisch dorpje

Van drukke steden word ik onrustig. Daarom zoek ik altijd naar groene, rustige plekjes in of bij de stad. In Taipei bezoek ik graag altijd het dorpje Maokong. Alleen de reis daar naartoe is al spectaculair. Maokong ligt net buiten de metropool Taipei en is per kabelbaan te bereiken. Deze kabelbaan is 4,3 kilometer lang en duurt ongeveer 20 minuten tot je het laatste station bereikt: Maokong. Ook niet geheel onbelangrijk: een ritje kost nog geen 3 euro! In deze 20 minuten bevind je je in een oase van rust met overal groen om je heen. Op de achtergrond hoor je krekels en vogels. Onvoorstelbaar dat het drukke centrum van Taipei om de hoek ligt.

Wandelen tussen de theeplantages

In Moakong kan je prima wandelen. Vroeger werd er in dit gebied heel veel thee aangebouwd. De paden waren dus voor de aanbouw en transport van thee bedoelt. Nu heb je er weliswaar nog steeds theeplantages maar deze worden afgewisseld met, jawel, moestuintjes. Heel leuk om in de moestuinen van Taiwanezen te gluren. Kan ik misschien met mijn Nederlandse moestuin nog wat van leren! De wandelroutes leiden overigens helemaal terug naar Taipei stad, dus als je goed in vorm bent is het zeker een aanrader.

Theehuisjes

skyline Taipei

Rijstthee met de skyline van Taipei stad

Hou jij van thee? Ik wel. Ik drink zeker 3 koppen thee per dag. Meestal met verse munt of citroenmelisse uit eigen moestuin. Omdat Taiwan een theeland en Maokong een theedorp is, zijn hier veel theehuizen te vinden. Deze bieden vaak een prachtig uitzicht over de theeplantages en de skyline van Taipei. Schrik niet want thee kost bijna het dubbele van koffie in Taiwan. Voor een kleine theepot tel je al snel 5 euro neer. De theekaart ziet er ook anders uit dan als in Nederland. Zwarte, groene en witte thee met van elk plusminus 10 soorten. Munt, rooibos, en fruitthee zie je niet op de kaart. Ook niet bij de Taiwanese Starbucks (toen ik mijn nicht vorig jaar mee had naar Taipei vond ze dit heel raar want in Londen hadden ze het namelijk wel…). Ikzelf vind het wel fantastisch om eens iets anders uit te proberen. Op de foto hiernaast drink ik een rijstthee in maokong. CHEERS!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply