travel

Orchideeën paradijs in de botanische tuinen van Singapore

April 11, 2017
klok in de botanische tuinen

Oude botanische tuinen

Wat een mazzel heb ik toch: in een maand tijd mocht ik tweemaal naar Singapore toe vliegen! Zoals ik al in mijn vorige blogpost melde, is Singapore een van mijn favoriete bestemmingen. Er is namelijk zoveel te doen en te beleven! Ik, als natuurliefhebber, ga altijd standaard een dag naar de botanische tuinen. Deze tuinen staan bij mijn collega’s ook wel als de ‘oude botanische tuinen’ bekend. De ‘nieuwe botanische tuinen’ is het gebied van Gardens by the Bay. Hierover heb ik in mijn vorige Singapore blog geschreven.

foto Vanda Miss Joaquim Orchidee

Vanda Miss Joaquim orchidee

Orchideeën tuin

Het hele jaar door is het in Singapore gemiddeld 30 graden met een hoge luchtvochtigheid. Het regent er veel waardoor het er zo prachtig groen is. Ik heb in dit land overigens de meest bizarre onweersbuien meegemaakt! Door dit tropische klimaat groeien orchideeën hier echter optimaal en is de National Orchid Garden dus een prima oord om de nationale bloem van Singapore, de Vanda Miss Joaquim, te bewonderen. Dit orchideeën paradijs bevindt zich midden in de botanische tuinen. Het entreegeld bedraagt 5 SGD, ongeveer 3 euro (de rest van de botanische tuinen zijn gratis overigens). In dit afgesloten stuk tuin kan je honderden verschillende soorten van orchideeën bewonderen in een natuurlijke omgeving. Een echte aanrader dus als je van orchideeën houdt.

De genezende kracht van planten

In de botanische tuinen van Singapore liggen ook een aantal thema tuinen verspreid. Graag loop ik door de evolutietuin met zijn vele rotsformaties of de geurtuin met zijn kleurrijke, geurende bloemen. Maar het allerliefst zwerf ik door de zogenaamde helende tuin. Deze staat vol met planten en kruiden die een helende werking op het menselijk lichaam hebben. Bij elke plant, boom of kruid staat een bordje met informatie over de toepassing. Echt heel interessant! Zo stond daar ook mijn geliefde kamerplant, de Sanseveria, tussen. Deze wordt gebruikt bij de behandeling van ontstekingen, hoofd- en oorpijn. Erg interessante informatie. De genezende kracht van planten en kruiden is iets waar ik mij in de toekomst meer in wil gaan verdiepen. Overigens zijn in de helende tuin ook veel leguanen te spotten. Ik schrik elke keer weer als ik er een zie!

Restaurant tussen het groen

Een echte aanrader om ergens wat te gaan eten is Halia. Dit restaurant bevindt zich naast de entree van de orchideeën tuin. Vraag om een tafel buiten en geniet van het lekkere eten en al het groen om je heen. Lees hier meer over Halia.

foto van groen restaurant in Singapore

Halia in Singapore Botanische tuinen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply