Over

foto blog Sem's Hortus

Hallo! Wat ontzettend leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn ‘Hortus’ blog! Ik ben Sem en hou van alles wat met de natuur te maken heeft. Siertuinen, moestuinen, bossen en jungle, zolang het er maar lekker groen is. Hier kom ik tot rust en kan optimaal genieten.

Mijn passie voor moestuinieren begon in januari 2015. Toen verhuisde ik van een klein stadsappartement zonder balkon naar een appartement met met een groot terras. Tevens kreeg ik er een kleine moestuin van 2m² bij. Toen ik in het eerste jaar zonder grote verwachtingen een paar tomaten had gezaaid, en deze later ook met succes had geoogst, was ik verkocht. Het jaar daarop stonden er bakken vol met groenten op ons terras.

Door mijn werk als stewardess zie ik veel van de wereld. Prachtig vind ik het om ook andere stukjes natuur op onze aardbol te mogen bewonderen. Mijn man is in deze periode dat ik weg ben wat minder gelukkig. Hij moet dan alle planten op ons terras water geven. En o wee als ze slap hangen als ik terug ben!!!

Waar mijn man en ik samen gek op zijn, zijn zogenaamde DIY projecten. In plaats van dingen nieuw en kant een klaar te kopen, proberen wij oude spullen op te ‘pimpen’ of zelf iets in elkaar te zetten. Dit duurt natuurlijk iets langer maar wij halen hier heel veel voldoening uit. Overigens scheelt het vaak ook nog eens veel geld. Zo hebben wij bijvoorbeeld een verhoogde moestuinbak bovenop een oude salontafel in elkaar getimmerd.

Aangezien ik nog een beginnende tuinvrouw ben moet ik nog heel veel leren. Lang niet altijd alles gaat goed. Maar ik heb veel geduld en laat me verrassen.